22 Mart Dünya Su Günü

Kur'ân-ı Kerîm "su"ya sık sık atıflarda bulunur. Yağmurun nasıl oluştuğundan, bulutların yağmura dönüşme safhalarından, yağmurun hassas bir ölçüyle yeryüzüne indirilip onunla ölü toprağın diriltilmesinden, yer altı sularından, suyun çevriminden ve kirli suların arıtılmasından bahseder.[1] Bunların insanlar için ne büyük nimetler olduğuna dikkat çeker ve yağmura "rahmet" ismini verir.[2]

31.03.2019 372

SUYUN ÖNEMİ

Suyun kıymetini en iyi şekilde idrak eden Müslümanlar, kendilerine su ikram eden kişiye, "Su gibi azîz ol!" diye dua ederler. Bu sebeple de su hizmetlerine ehemmiyet verirler. Bilhassa Kâbe'nin yanında hacılara su ve şerbet ikram etmeyi büyük bir şeref ve mühim bir vazife sayarlar.Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu olarak suyun önemini öğrencilerimize anlatmaya çalıştık .Pendik Genç İhh nın desteğini aldığımız programı Eymen kardeşimiz sundu .Kendilerine teşekkür ederiz .Dileğimiz suyun kıtmetini bilen ,israf etmeyen evlatlarımızın yetişmesi .Su gibi aziz olun evlatlar...