"Bana Osmanlı Arşivlerini verin size bir kültür imparatorluğu kurayım..."

Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz Başbakanlık Osmanlı Arşivi Külliyesi ziyaretimizde gerek yapılan antlaşmalarımızı gerek para ve tuğralarımızı, fermanlarımızı, resmi yazıları görerek sahip olduğumuz zenginliğimizi bizzat müşahede ettik.

13.02.2019 707

"Bana Osmanlı Arşivlerini verin size bir kültür imparatorluğu kurayım "diyen Osmanlı tarihçisi Halil İnalcık ne kadar zengin ve değerli bir kültür hazinesinin içinde olduğumuzu ne güzel ve veciz bir şekilde dile getirmiş... Evet, şüphesiz ki arşivler, bir devrin örf ve adetlerini, fertlerin haklarını, sosyal yapısını, diğer milletlerle olan münasebetlerini muhafaza eden önemli bilgilerdir. Ecdadımız da bunun bilincinde olarak bu belgelerimizi " Devlet Hazinesi" olarak nitelemiştirler. Bizler de öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz Başbakanlık Osmanlı Arşivi Külliyesi ziyaretimizde gerek yapılan antlaşmalarımızı gerek para ve tuğralarımızı, fermanlarımızı, resmi yazıları görerek sahip olduğumuz zenginliğimizi bizzat müşahede ettik. Ayrıca bu Arşiv dairesinden nasıl istifade edeceğimiz ve araştırma yapabileceğimiz konusunda da bilgi sahibi olduk. Bizlere bu değerli ve faydalı gezi imkanını sunan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Belediyesi'ne teşekkür ederiz..

13-02-201913-02-201913-02-2019