OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN EYLÜL AYI MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN EYLÜL AYI MESAJI

18.09.2023 1093

Sevgili öğrencilerim!

Bir haftayı geride bırakarak eğitim öğretim sürecine devam ediyoruz. Bu süreci başarılı mutlu bir şekilde tamamlayabilmemiz için özellikle bazı konulara dikkat çekmek istiyorum.

Bunların en başında kitap okumanızı önemle istirham ediyorum. Bakanlığımızın tavsiye ettiği kitapları da okuma listenize ekleyebilirsiniz. Okumadığınız bir gününüz olmasın! Evde, sınıfta, seyahatte,  her yerde ama her yerde okumanız gerektiğini ve her gün okumaya vakit ayırmanızı rica ediyorum. Sizlerin kitap okuması okul başarınızı artırdığı gibi bireysel gelişiminize de katkı sunacaktır.

Her gün düzenli bir şekilde okul derslerinizi evde tekrar ederek öğretmenlerinizin size verdiği ödevleri yapın. Konularınız zaman içerisinde pekişecek ve hayat boyu lazım olan bilgileri tam anlamıyla öğrenmiş olacaksınız.

Sınıfınızı oklunuzu evinizi ve çevrenizi temiz tutun. Temizlik imandandır hadisi şerifini unutmayın.

Selamlaşın! Sabah okula geldiğinizde öğretmenlerinize arkadaşlarınıza mutlaka selam verin. “Önce selam sonra kelam” sözünü düstur edinin. Okuldan eve geçtiğinizde de Allah’ın selamını vermeyi unutmayın ve selamlaşmayı aranızda yayın.

Birbirinize güzel söz söyleyin güzel hitaplarda bulunun. Güzel sözün sadaka olduğunu her daim hatırlayın. Kavga etmeyin aranızda yaşayacağınız sorunları mutlaka öğretmeninize iletin gereken müdahaleyi öğretmeniniz yapacaktır

Sevgili yavrularım! Sizler hayat yolunun en masum ve tecrübesiz yolcularısınız. Aileleriniz sizleri bizim eğitim ailemize emanet etti. Lütfen sizler de öğretmenlerinizi rehber edinin onların size, sizin için en faydalı olacak şekilde gösterdiği yolda yürüyün.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da LGS hazırlık sürecimiz tüm hızıyla devam ediyor. Önce hayal kurun sonra hayallerinizi hayata geçirin. Hayalinize ulaşmak için adım adım ilerleyin. Düzenli sorular çözün. Yanlışlarınızı mutlaka öğretmenlerinize sorun. Hedefinize ulaşmak için çaba gösterin. Sizden önceki ablalarınız, abileriniz bunu başardı eminim siz de başaracaksınız. Lütfen okul kurslarına katılım sağlayın. Her kazanım değerlendirme sınavı sonrası öğretmeninizle analiz yapın.

Düzenli, azimli ve gayretli olun. Sınavınıza bir yıldan daha az yaklaşık dokuz ayınız var. Şimdi uzun bir zaman gibi görünse de zamanın ne kadar hızla geçtiğini sınava yaklaştığında daha iyi farkedeceksiniz.

Sevgili velilerim!

Öncelikle bizlere göz nurunuz ciğerpareniz evlatlarınızı inanarak güvenerek teslim ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bizlerin de emanetinizi emanetimiz, evladınızı öğrencimiz olarak kabul edip elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğimizden emin olun. Sizlerden ricam bize destek olmanız. Okul aile ve öğrenci üçgeninde tarafların birlikte yol alması öğrencinin başarısını artıracaktır. Lütfen öğrencilerimizin kitap ile vakit geçirecekleri ortam sağlayalım. Öğrencilerimizin düzenli bir eğitim hayatı olması için onları destekleyelim.

Hepinizi sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.