OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN 2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN 2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

11.09.2023 1759

 

 

  

 

 

Değerli Öğretmenlerim, Saygıdeğer Velilerim, Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulunun Kıymetli Öğrencileri;

2023-2024 Eğitim öğretim yılı tüm ülkemize, okulumuza, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlar getirmesi duasıyla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor okulunuza, okulumuza hoş geldiniz diyorum.

Geleceğin Mimarı Kıymetli Öğretmenlerim…

Eğitimin ana öğesi ve baş öznesi insandır. Her eğitim sistemi, içinden çıktığı toplumun bir aynasıdır.

Öğrencilerimizin kendilerini tanımalarını sağlamak,  mizaç ve yeteneklerini ortaya çıkarmak sizlerin rehberliğinde gerçekleşecektir.

Öğrencilerin bireysel farklılıklarını eğitim sürecinde bir zenginlik olarak göreceğinizi ve her bir öğrencinin yüzü gibi sesi, gibi ilgi ve yeteneklerinin de farklı olabileceğini göz önünde bulundurmanız gerektiğini de hatırlatmak isterim.

21. Yüzyıl Talim ve Terbiye Modeli çift kanatlı bir okumadır.  Değişim ve ahlak güzelliği olmadan sadece beceri kazandırmak yetmez. Hem akademik başarı hem de şahsiyet ve karakter gelişimini destekleyen çok yönlü bir eğitim süreci içerisinde hep birlikte öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız.

Vicdanlı,  güzel ahlaklı, merhametli, adaletli, özgüven ve sorumluluk sahibi bireyler olmak en az okuldaki ve işteki başarı kadar önemlidir.

Sevginin en etkili güç,

İnsanın en kıymetli varlık,

Bilginin yenilmez bir kuvvet,

Eğitimin en şerefli ve kutsal  hizmet olduğu okulumuzda ışıldayan gözlerle geleceğe umutla bakan  öğrencilerimizi  inanç ve kararlılıkla  yetiştirme gayreti içinde olacağız.

İnsan insanın gölgesinde yetişir düsturuyla bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. Al Bayrağımızın dalgalandığı vatanımızın dört bir yanında görevini yaparken  şehit düşen öğretmenlerimize ve asrın felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitlerimize de  Allahtan rahmet diliyorum.

Değerli velilerimiz;

Öğrencilerimizin nitelikli ve çok yönlü bireyler olarak yetişmesi için zorlu ve bir o kadar da kutsal olan eğitim yolculuğunda bizlere inanıp güvendiğiniz ve her daim yanımızda olarak yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Geleceğimizin umudu sevgili öğrencilerim,

Varlığınız bizim en büyük gücümüzdür.

Ülkemizin başarılı bilim insanları, siyasetçileri, sanatçıları, iş adamları, sporcuları, öğretmenleri, askerleri, doktorları, mühendisleri sizlerin arasından çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağı sizler olacaksınız.

Her alanda büyüyen, güçlenen, kalkınan, bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız.

Sevgili Öğrencilerim, Allah'ın size bahşettiği yeteneklerin, kabiliyetlerin, farkında olun. Bizler sadece kendimizden değil ailemizden, arkadaşlarımızdan, çevremizden ve bağrından çıktığımız milletimizden de sorumluyuz.

İyi bir insan olmak için çabalayın.

Azimli ve çalışkan olun. Çalışmanın sizin en büyük sermayeniz olduğunu unutmayın.

İlim yönünden iki günü birbirine eşit olan ziyandadır hadisi şerifini hayatınıza düstur edinin.

İnsanın ruhu kandil, bilim onun aydınlığıdır.

Akıl ve kalp, insanı iyi insan yapan en önemli iki rehber, iki yol göstericidir. Bunun için sizlerden ufkunuzu geniş, zihninizi açık, merakınızı canlı tutmanızı bekliyoruz. Lütfen kimsenin içinizdeki heyecanı örselemesine müsaade etmeyin. Gözü ve gönlü pas tutmuşların umudunuzu karartmasına izin vermeyin.

Kendinize inanın, milletinize inanın. Her karışında bir şehit yatan bu güzel ülkemizin gücüne inanın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olmaktan daima iftihar edin.

 

Sözlerimi tamamlamadan okulumuzu eğitim öğretime hazırlamak için büyük bir özveri ve gayretle çalışan okul idaremize ve okul personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza sağlık, huzur ve başarı getirmesini diliyor,  tüm Sezai Karakoç İmam Hatip ortaokulu ailesini muhabbetle selamlıyorum.